16 Jul
2012
Posted in: Te nyheder
By    No Comments

Til ægte tesmagning

Jeg er en vinentusiast, og derfor har jeg også været til min anseelige andel af vinsmagninger. Jeg nyder vinsmagning til det fulde, og vil anbefale det til enhver, ligegyldigt forkendskab til vinens verden, for de fungerer også som glimrende indgang til drikken. Det skal dog ikke handle om vin, men om te og tesmagning i dette indlæg. Jeg har nemlig udviddet mit repetoire af ‘smagninger’, men tesmagning.

Hvis du ikke har hørt om det før, kan jeg afsløre at vin langt fra er den eneste drik, der smages, vurderes og kategoriseres ned til mindre detalje. Det gør man også med forskellige typer kaffe, te og øl. Jeg var så heldig at deltage i en ægte tesmagning den anden dag, og det gjorde mig opmærksom på et væld af nye nuancer i drikken, som jeg tidligere ikke har lagt mærke til.

Det var en sjov proces, som jeg gerne vil dele med jer her på bloggen. Den begynder selvfølgelig meget langt fra Danmark med te, der plates, vokser og høstes, bearbejdes og sende til os. Inden da har teen måske allerede gennemgået en smagning og udvælgelse. Når teen kommer hertil har vi dog mulighed for at gentage fornøjelsen. Teen forberedes i små kander med en tilførende kop. Den indtages mens man slubrer, så den iltes og smagsløgene bedre kan identificere de mange fine indtryk. Den spyttes så ud, så man er klar til næste kop. Det er vældig hyggeligt at stå og notere ens indtryk og sammenligne bagefter, og med kyndig guide på, kan man så høre lidt om teens sammensætning og lære mere om, hvordan de professionelle vurderer den enkelte te.

Alt i alt var oplevelsen med tesmagning altså god – og det virkede selvfølgelig også efter hensigten, for jeg købte en masse te med mig hjem, som jeg nu nyder om aftenen.

So, what do you think?