27 Sep
2012
Posted in: Vin nyheder
By    No Comments

Spanske vine – fremgang trods svær vinter

Spanske vine står højt på ønskelisten hos mange bagved bloggen, derved var det også en trist nyhed at høre at de spanske vinbønder pga. den tøre spanke vinter, vil opleve markant lavere høstudbytte i år. Et markant lavere udbytte end i 2011. Dette har betydning på flere områder, lad os starte med den først, det kan nemlig have den virkning på selve vinen, at vinteren har været tør (da dette påvirker druen). Endvidere så prøver bønderne også at ”presse” så meget så muligt vin ud, for at mindske det tabe som de står til at have. Endvidere vil dette også drive prisen på vinen op, hvilket man jo selvfølgelig ikke er tilfreds med, da de stadig skal konkurrere med de ”normale” priser på vine fra Frankrig, Italien etc.

Dog er der også positive nyheder fra Spanien, hvor man i det første kvartal af 2012, faktisk har formået at øge eksporten til andre lande, hvilket jo er godt gået, taget den vinter de har oplevet i betragtning.

En af de kendte områder, nemlig Extremadura har faktisk næsten oplevet en stigning på50%, hvilket er en meget stor stigning for en Spansk land.

Derfor vil du i den kommende tid, her på bloggen, læses vores smagstest af vine fra Extremadura. Følg med ed kommende uger.

So, what do you think?