27 May
2013

Sofa og indretning

Når din sofa har betydning

Selvom vi har en stor interesse for vin, og det er der vores hjerte ligger, er indretningen og præsentationen mindst lige så vigtig som selve vinen – eller kaffen for den sags skyld. Derfor har din sofa mere betydning end du tror. Dertil er der også forskel på, om man foretrækker at drikke vin/kaffe ved spiseborde frem for sofabordet.

Samling omkring sofaborde og sofa er mere casual, men lige så populær som i spisestuen. Det handler om at skabe en behagelig stemning i dejlig selskab med god vin. Dog undgår man ofte spiseborde og sofa, når det gælder vin, fordi det godt kan blive casual, hvis man sidder der med flad holdning i en sofa og drikker rødvin.

Men alt afhænger selvfølgelig af selve sofaen har vi siden hent lært! Tidligere havde vi en “familie“-sofa, som gav en lidt flad følelse, når man drak rød- eller hvidvin i den. Efterfølgende har jeg dog fået stor interesse for de programmer som sendes i dag – hvor f.eks. Salvage Hunter, har givet mig interesse for en helt ny typer af sofaer – nemlig store flotte lædersofaer, og gerne i en retro (næsten vintage) læder udgave. Jeg stiftede først bekendtskab med Salvage Hunter i 2011, hvor jeg faldt pladask for chesterfield sofa, som den i ser herunder.

chesterfield sofa

Efterfølgende har sofa interessen udviklet sig – og vin og sofa går nu hånd i hånd (selvom vin dog stadig betyder lidt mere). Jeg besluttede mig for ikke at få en chesterfield – simpelthen pga. prisen og vedligeholdelsen. Jeg har sidenhen forelsket mig i mange designer sofaer, og er sikker på, at dette også er en interesse jeg skal udvikle.

Jeg har kigget med lange øjne efter det udvalg de har af sofaer hos BoSoph (http://www.boshop.dk/sofaer.html), og da de også har Showroom tæt på mig, så passer det godt sammen. Det endte til sidste med, at blive en af deres lædersofaer.

Kaffe og sofaborde

Sofaborde bliver brugt som familien samlingspunkt og det er ofte i hjemmets sofa, at man samles for at nyde en kop kaffe med tilhørende kage eller ostemad. I forhold til andre lande, hvor man sagtens kan finde hjem uden sofaborde, vil det være svært at finde i Danmark. Måske man kan forbinde det med den danske tradition i form af ‘hygge’?!

Foretrækker I sofaborde og sofa eller er I mere til det høje spisebord, når vinen eller kaffen indtages? Måske der er forskel på om dte er kaffe eller vin, der indtages. Det er det i hvert fald hos os, hvor vi foretrækker spiseborde til kaffe, men helst undgår at drikke vin i vores sofa – dog sker det da. Og når vi nu er i gang, så kan i tjekke deres udvalg af sofabord her http://www.boshop.dk/borde/sofaborde.html. Jeg er selv blevet lidt vild med deres beton-udgaver.

So, what do you think?