Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/pegasusvin/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/schultz-co.dk/pegasusvin/wp-includes/plugin.php on line 579
22 Dec
2012
Posted in: Blandet nyheder
By    No Comments

Julevinen

Der er mange mennesker som ikke tænker over vigtigheden af den rette julevin. Det danske julebord er en kompleks sammensætning af madvarer og smagsindtryk som vinen både skal kunne leve op til men også supplere.

Der er den fede juleand eller flæskesteg, den fede brune sovs, de karameliserede brune kartofler, de almindelige kartofler og meget mere på det gode julebord.

Derfor er det også vigtigt at man finder en alsidig og kraftfuld vin, som passer til de mange smagsindtryk fra maden. Men vinen må ikke overdøve maden men må heller ikke være for svag.

Det kan være meget svært at komme med et bud på den perfekte vin til julebordet og mange gange handler det også og den individuelles smags præferencer.

Mange glemmer julevinen og køber den i sidste øjeblik – her bliver det tit en tilfældig rødvin som måske ikke passer til maden og det kan ødelægge helhedsindtrykket af det fantastiske måltid.

Jeg vil ikke komme med specifikke vin forslag men jeg kan give jer vinområder som udgangspunkt. Disse områder er gode til den komplicerede mad og meget af vinen derfra vil være god til julebordet.

En af disse vil være vin fra det Franske Cotes du Rhone distrikt.

en anden er den spanske portia eller den italienske ripasso. Men mit vigtigste råd er at man i god tid finder en god vin og prøve smager den inden. Så er man sikker på at man kan lide vinen og det er det aller vigtigste.

Glædelig jul derude :)

So, what do you think?