27 Jun
2012
Posted in: Te nyheder
By    No Comments

Et kig på A.C. Perchs

Den gamle og traditionsrige tehandel A. C. Perch’s har ligget på samme gade i København i mere end 175 år. Herfra har syv generationer, fordelt over to familier, solgt te i bedste kvalitet. De er alle flasket op med teens univers, og der er ingen tvivl om, at A. C. Perch’s altid har bestået af folk, der var engagerede omkring den hellige drik og de veltilberedte blade, ligegyldigt om disse kom fra Kina, Japan, Sri Lanka, Indien, Sydafrika eller et helt andet sted i verden. Derfor er det et must at tage forbi Kronprinsensgade og besøge den lille butik, der stadig har bevaret sit oprindelige interiør og tiltaleformen ’De’ for at understrege butikkens lange historie, der er blevet en integreret del af brand såvel som butik.

Men selvom Perchs har ligger på samme gade i mange årtier, og selvom man fastholder visse skikke, som ikke længere bruges i de omgivende butikker, er der sket meget på de mere end 175 år, butikken har leveret te til danskerne. Det er gået op og ned, Danmark og Europa har været igennem alvorlige og gode tider, forretningen er gået fra familien Perchs til familien Hincheldey, og fra Danmark til Japan ikke at forglemme, der er kommet tesalon, webshop og nye tetyper på hylderne, som den oprindelige ejer næppe havde kunnet forestille sig.

 

Det fantastisk ved kombinationen af at have øje for at bevare gamle skikke samtidigt med at nye tendenser bydes velkommen og integreres i butikkens varelager, daglige arbejdsgang og selvforståelse er, at det netop er disse værdier, der har gjort A. C. Perchs levedygtig og interessant igennem årene, og i særlig grad i dag, hvor der i stigende grad er en efterspørgsel på oplevelser, der skaber identitet og på en værdiforankret handel, der også tilgodeser produkternes oprindelse, deres historie og den kulturelle sammenhæng, de er opstået i.

So, what do you think?